Hvem blir årets sosiale entreprenør 2017?

Tør du tenke store tanker? I tilfelle bør du sende en søknad til oss innen 1. september. I år er vi nemlig spesielt på jakt etter sosiale entreprenører med virksomhet som kan vokse, dupliseres og gjerne eksporteres til andre land. Årets Sosiale Entreprenør 2017 er en hederspris som tildeles en virksomhet som har et særskilt potensial for å løse sosiale utfordringer i samfunnet, her i Norge eller i Europa for øvrig. Innovasjon og dobbel bunnlinje er også viktige kriterier.

Vinneren belønnes med en ½ million kroner. Alle nominerte får kr 50 000 hver.

SØK HER!

Søknadsfrist 1. september

 

Kriterier

Årets Sosiale Entreprenør skaper varige verdier og setter tydelige spor.

Årets Sosiale Entreprenør 2017 er en hederspris. Den tildeles en sosial entreprenør som har utviklet et eksepsjonelt stort potensial for å løse sosiale utfordringer. Det skal legges vekt på innovasjon, «dobbel bunnlinje» og vekstpotensial. Mulighet for skalering til andre land vil være et tilleggsmoment for årets jury som har medlemmer fra flere europeiske land.

Vinneren en ½ million kroner. Alle de nominerte får 50.000 kroner, en nominasjonsfilm og god synlighet i forkant av og på prisutdelingen.

Innovasjon

Innovasjon er et sentralt kriterium i konkurransen. Med pristildelingen ønsker FSE å synliggjøre nye løsninger på kjente problemer og samfunnsutfordringer, rettet mot målgrupper i Norge og Europa.

Dobbel bunnlinje

Vinneren av Årets Sosiale Entreprenør 2017 må kunne dokumentere at virksomheten har gitt gode og målbare sosiale resultater og at løsningen bygger på en forretningsmodell som er økonomisk bærekraftig. Den økonomiske bunnlinjen brukes til å bygge strukturer for å hjelpe flest mulig fortest mulig.

Vekstpotensial

Vekstpotensial og mulighet for å etablere tilsvarende løsning i andre Europeiske land vil være avgjørende i årets kåring. Den sosiale entreprenøren som får årets pris må ha et konsept som er velegnet for skalering og tilpassing også til andre lands forutsetninger og problemstillinger.